Skip to main content

Intocht in Leidschendam

Programma intocht weekend 18 november 2023 (let op Sint komt een half uur eerder aan!) 

De stoomboot met Sint Nicolaas en zijn pieten wordt rond 10:00 uur verwacht in de Sluis van Leidschendam. Het pietenorkest is de Sint vooruit gereisd en is vanaf 9:45 uur al lekker aan het spelen.
De boot komt uit de richting van Voorburg en legt aan in de Sluis. Wilt u aan de kade staan dan adviseren wij u aan de kant van Voorburg te gaan staan!

Nadat de Sint is uitgestapt in de Sluis, wandelt hij via het Damplein richting de Damlaan. Op de Damlaan staat ter hoogte van het voormalig postkantoor een groot podium waar vanaf ongeveer 11:00 uur Lakeipiet begint met een gezellig pietenparty.

De Sint wordt rond 11:30 uur verwacht op het grote podium waar hij officieel wordt verwelkomd door de (loco) burgemeester. Uiteraard worden er voor de Sint allerlei liedjes gezongen. Rond 12:10 uur vertrekt de Sint naar zijn boot om zijn reis voort te zetten richting de Huygenshaven in Voorburg, nabij de Kerkbrug.

Parkeren
Mocht u met de auto komen, dan kunt u uiteraard gebruik maken van gratis parkeren in de parkeergarage onder het Damplein.

Verkeersmaatregelen
Vanaf 9:30 uur tot circa 12:30 uur is de Damlaan en de omgeving van de sluis afgesloten voor alle verkeer. 
Voor het laatste nieuws: kijk op de facebookpagina www.fb.com/stichting.sne of kijk op www.digisint.nl. Daarnaast wordt er in de rubriek gemeenteberichten van Het Krantje aandacht besteed aan alle verkeersmaatregelen.

 • Planning

 • 9:45

  Start optreden pietenorkest

 • 10:00

  Aankomst van Sint Nicolaas in de Sluis van Leidschendam.
  Let op nieuwe tijd!!

 • 11:00

  Start optreden podium Damlaan

 • 11:30

  Aankomst Sinterklaas bij podium Damlaan

 • 12:15

  Einde programma Damlaan

Sponsoren

De intocht kan niet worden gerealiseerd zonder sponsoren. Dit jaar zijn onze sponsors: Winkelcentrum Damplein, Huygenskwartier Voorburg, Hoogvliet, Angel's Deli, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Yuverta vmbo Westvliet, Monkey Town Den Haag, Ziggo en Bourgonje Licht en Geluid. Onze mediapartners zijn : Het Krantje, Leidschendam-Voorburg TV en Midvliet.

Daarnaast kunnen wij niet zonder de steun van: Politie eenheid Den Haag, dansstudio Interstate, Scoutinggroep Hubertus Brandaan, de Scoutinggroep Rijswijkse Meeuwen en Watergeuzen en Scouting Sint Maarten Hildegar, Reddingsbrigade Leidschendam en het Rode kruis. Wilt u de intocht en/of de voorstellingen ook ondersteunen, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..