Skip to main content

Intocht in Voorburg

Programma intocht weekend van 18 november 2023

De stoomboot van Sint Nicolaas meert omstreeks 13:00 uur aan in de Huygenshaven van Voorburg, nabij de Kerkbrug. De Sint wordt ook hier verwelkomd door de (loco) burgemeester. De Sint neemt uiteraard ook dit jaar weer ruim de tijd om de kinderen langs de dranghekken gedag te zeggen.

De Sint loopt via de Kerkstraat richting het podium in de Herenstraat, waar vanaf 13:30 uur al een feest wordt gebouwd door onder andere Lakeipiet. Op het podium wordt Sinterklaas nogmaals officieel welkom geheten in Leidschendam-Voorburg door de (loco) burgemeester. Na het officiële welkom worden er gezamenlijk met de kinderen allerlei liedjes gezongen. Daarna zal de Sint een rondwandeling maken door het Huygenskwartier. 

Rond 15:15 uur vertrekt de Sint weer naar zijn logeeradres. 

Verkeersmaatregelen
Vanaf 12:30 uur tot circa 14:30 uur is de Kerkbrug afgesloten voor alle verkeer. Vanaf de Parkweg kunt u rijden tot de parkeergarage in de Raadhuisstraat.

 Voor het laatste nieuws: kijk op de facebookpagina www.fb.com/stichting.sne of kijk op www.digisint.nl. Daarnaast wordt er in de rubriek gemeenteberichten van Het Krantje aandacht besteed aan alle verkeersmaatregelen.

 • Planning

 • 12:45

  Start optreden pietenorkest

 • 13:00

  Aankomst van Sinterklaas Huygenshaven

 • 13:30

  Aanvang optreden podium Herenstraat

 • 14:30

  Aankomst Sinterklaas Podium

 • 15:30

  Einde programma Huygenskwartier

Sponsoren

De intocht kan niet worden gerealiseerd zonder sponsoren. Dit jaar zijn onze sponsors: Winkelcentrum Damplein, Huygenskwartier Voorburg, Hoogvliet, Angel's Deli, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Yuverta vmbo Westvliet, Monkey Town Den Haag, Ziggo en Bourgonje Licht en Geluid. Onze mediapartners zijn : Het Krantje, Leidschendam-Voorburg TV en Midvliet.

Daarnaast kunnen wij niet zonder de steun van: Politie eenheid Den Haag, dansstudio Interstate, Scoutinggroep Hubertus Brandaan, de Scoutinggroep Rijswijkse Meeuwen en Watergeuzen en Scouting Sint Maarten Hildegar, Reddingsbrigade Leidschendam en het Rode kruis. Wilt u de intocht en/of de voorstellingen ook ondersteunen, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..